Orent vatten gör oss sjuka

Vatten – allt känt livs källa. Ett rent vatten är nödvändigt för en bra hälsa. Ett vatten med mycket flour, tungmetaller och bekämpningsmedel däremot kan göra dig riktigt sjuk på både lång och kort sikt.

Dagens GP skriver:

”Sveriges kommuner slarvar med den offentliga kontrollen av dricksvatten. Prover visar på för höga halter av fluorid och bekämpningsmedel.

Livsmedelsverket kräver skärpning i en ny rapport.

Redan år 2003 sänktes gränsvärdena för fluorid, från 6,0 till 1,5 milligram per liter. När det gäller bekämpningsmedel beslutades att det inte ska förekomma alls i dricksvatten. Enligt Livsmedelsverkets sammanställning av kommunernas dricksvattenkontroll för 2008 hade ändå 75 anläggningar fluoridhalter som översteg gränsvärdet och bekämpningsmedel hittades i 14. ”

Vad skall man då göra åt detta? ett dricksvattenfilter som kopplas in i köket är en bra investering i din hälsa. Filter finns i alla olika former och prisklasser. Var noga med att välja ett filter som renar tungmetaller, flourider och bekämpningsmedel från vattnet och att följa instruktionerna om hur du ska sköta filtret. Det finns även olika lösningar för att rena mindre mängder vatten som är billigare. Jag tänker inte ge några råd om vilken produkt du ska köpa, men jag kan garantera att de flesta är en mycket bra investering i långvarig hälsa.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar